Stagiair(e) (BOL) MBO en HBO

| 3IG | MBO niveau 4 | HBO niveau 6 |
Stage lopen in de wijkverpleging bij Shiva Zorg

Shiva Zorg is een kleine organisatie, die zich ten doel heeft gesteld onder het motto “oog voor mensen” de zorg dicht bij de cliënt te brengen.
Bij Shiva Zorg staan niet de zorgtaken voorop. Het zijn de mensen die zorg vragen en hun naaste omgeving.


Wij ondersteunen en verzorgen mensen in hun eigen omgeving, zodat ze zolang mogelijk het leven kunnen leiden zoals zij dat willen. Dat is betekenisvol werk. Voor onze cliënten zijn onze medewerkers goud waard en daar zijn wij trots op. Dankzij hen worden 80 cliënten iedere dag in staat gesteld zo zelfstandig mogelijk te zijn. Met jouw kennis en ervaring signaleer je veranderingen snel. Zo kunnen wij preventief maatregelen nemen en dat is van grote waarde.

• Help onze cliënten zo lang als mogelijk veilig thuis te blijven wonen / zelfstandig te blijven.
• Werken met je hart en er echt toe doen.
• Reken op een fijn team.

Leerplaatsen

Regelmatig hebben wij leerplaatsen voor studenten verzorgende IG of verpleegkundige nvieau 4 of 6.


Wat gaat de student of werknemer doen?
Als leerling in de wijk bij Shiva Zorg lever jij, samen met je team, de zorg bij cliënten thuis. Je hebt dagelijks contact met onze cliënten en geeft de zorg die met de cliënt is afgesproken. Daarbij let je goed op veranderingen in de situatie van de cliënt. Wanneer je werkt in de wijk ben je te gast bij onze cliënt en zorgt ervoor dat de cliënt zich veilig en op zijn gemak voelt. Het belangrijkste vinden wij persoonlijke aandacht. In de wijkverpleging is er ruimte voor één op één contact. Zo leer jij je cliënt écht kennen en bouw je een band op. Dat maakt jouw werk nog zinvoller. Als dit is wat jou als zorgverlener drijft, dan zijn wij misschien op zoek naar jou.

Het is een afwisselende taak, want je levert, afhankelijk van de fase van jouw opleiding, zowel basiszorg als complexere zorg.

Denk aan:
• Wondzorg
• Stomazorg
• Diabeteszorg
• Terminale zorg

Onze medewerkers nemen je graag mee in complexere zorg situaties, zodat jij de mogelijkheid hebt om mee te kijken en te leren. Daarnaast heb je frequent begeleidingsgesprek met je stagebegeleider, waarin je jouw voortgang kan bespreken.

Wat verwachten we van jou?

Omdat wij een kleine organisatie zijn hebben wij een beperkt aantal leerplaatsen. We willen onze leerlingen natuurlijk allemaal voldoende in beeld hebben. We selecteren daarom extra kritisch en letten daarbij met name op de volgende punten:

• Je bent vaardig in het reflecteren op je eigen handelen. Dit doe je niet alleen, je studiebegeleider zal je erbij helpen.
• Je bent een doorzetter en toont inzet. 

Verder heb je het volgende in huis:

Stage lopen is een serieuze aangelegenheid ter voorbereiding op jouw leven als zelfstandig beroepsbeoefenaar.
Daarom bieden we onze stageplekken aan serieuze studenten met een hart voor de zorg. Om het voor zowel student als voor onze collega’s een prettige ervaring te maken zullen we altijd een sollicitatie gesprek plannen. Zo kunnen wij, maar ook zeker jij als student, kijken of je bij onze organisatie past.


  • Een rijbewijs B (niet vereist, wel een pré)
  • Je vindt het leuk om bij mensen thuis te werken en kunt je goed aanpassen aan de wensen van de cliënt en de omstandigheden in zijn woonomgeving.
  • Je bent leergierig.
  • Je hebt zin om aan te pakken.
  • Je hebt geduld, tact en bent oplettend.
  • Je enthousiasme werkt aanstekelijk.
  • Je werkt doelgericht en nauwkeurig.Stageverzoeken mogen worden verstuurd via het contactformulier van de website.
Een korte motivatie en een bijgevoegd cv wordt zeer op prijs gesteld. 

Wat biedt het leerbedrijf de student of werknemer?

Een warm bad. Bij Shiva Zorg werken bevlogen professionals. En daar zijn wij trots op! Om de werksfeer en de kwaliteit van de zorg hoog te houden investeren we veel in trainingen en cursussen voor onze medewerkers en leerlingen, waardoor ze zich blijven ontwikkelen. Kortom, Shiva Zorg is een zorgorganisatie van formaat met een focus op ontwikkeling. Shiva Zorg is een kleinschalige organisatie voor wijkverpleging in de Haarlemmermeer. Wij investeren graag in mensen met hart voor de zorg. We zorgen dat jij je kan blijven ontwikkelen door onze begeleiding op de werkplek en daarnaast. Regelmatig organiseren we klinische lessen en workshops. Elke 6 weken hebben we een intervisie bijeenkomst. Zo gaan we samen op zoek naar de verdieping in jouw vak. Een vaste baan, na je opleiding, bij onze organisatie behoort tot de mogelijkheden.
Shiva Zorg beschikt over de erkenningen van de SBB en stichting ELBHO

Naast goede doorgroei mogelijkheden, hebben wij nog andere unieke arbeidsvoorwaarden:

• Pool-auto’s: je maakt voor je dienst gebruik van onze dienstauto’s (mits je over een rijbewijs beschikt uiteraard).
• Een verpleegtas; zo heb jij tijdens je dienst alle instrumenten en materialen bij je die je nodig hebt voor veilige zorg.
• Een heel fijn team; wij investeren veel tijd en aandacht aan fijne samenwerking.
• Dagelijkse overdracht, hier bespreken we knelpunten en verdelen we de taken zodat we fijn samen werken.
• Regelmatig een personeelsborrel.
• Stagevergoeding conform CAO VVT.
• De mogelijkheid jouw kennis te vergroten door middel van klinisch lessen en tijdens intervisie bijeenkomsten. 
• Bij goed presteren en een goede klik, een kans op een mooie (bij)baan. 


We bieden plekken voor alle leerlingen:
Van de basiszorg tot aan handelingen. We zien in de wijk een diversiteit aan handelingen, afhankelijk van welke cliënten in zorg zijn. Voorbeelden van handelingen zijn: zwachtelen, wondzorg (alle kleuren en maten), katheterzorg en blaasspoeling, injecteren (Insulinepen, SC en IM), sondes, pompen, neus-maag sondes, drains, etc.
Handelingen doe je niet zomaar. Daar word je in begeleid en we verwachten dat je daarvoor theorie hebt afgerond. 
Naast de basiszorg hebben we allerlei mogelijkheden voor projecten ter verbetering, er is altijd iets te verzinnen.
Wist je dat we ook studenten afstudeerprojecten projecten bieden? Wel zo leuk! Zo kunnen we op allerlei niveaus ontwikkeling in de zorg maken! 


Hoe verloopt je dienst?
De dagdienst verloopt als volgt:

  • 07:30 dagstart. Je neemt deel aan de dagstart. Even een korte check of iedereen er is en de laatste puntjes op de i. En dan de wijk in! 
  • 07:35 wijkroute. Samen met je begeleider loop je de geplande wijk route. Afhankelijk van je leerjaar en ervaring passen we de begeleiding en jouw zelfstandigheid aan. Jullie houden tijdens de route contact met collega’s, zo kan je elkaar helpen.
  • 13:00-13:30: Overdracht. Alle collega’s komen terug naar kantoor en bespreken de bijzonderheden van die dag en de acties die daaruit moeten volgen. Na de overdracht is er pauze. Soms ga je daarna de wijk in, soms is er ander werk, verdiep je je in casuïstiek of werk je aan je opdrachten. 


Avonddienst:
Meestal begin je al in de middag.
Soms ga je gelijk de wijk in, soms is er ander werk, verdiep je je in casuïstiek of werk je aan je opdrachten. 


Wijkroute: je gaat om 17 u de wijk in. Samen met je begeleider loop je de geplande wijk route. Afhankelijk van je leerjaar en ervaring passen we de begeleiding en jouw zelfstandigheid aan. Jullie houden tijdens de route contact met collega’s, zo kan je elkaar een beetje helpen. Meestal ben je tussen 22 en 23 uur wel klaar. Je zet dan de bijzonderheden nog even in een berichtje voor de dagdienst en je gaat dan lekker naar huis.


Stageverzoeken mogen worden verstuurd via het contactformulier van de website.
Een korte motivatie en een bijgevoegd cv wordt zeer op prijs gesteld. 

Menselijkheid voorop

Bij Shiva Zorg zijn wij trots op de bevlogenheid en de deskundigheid van onze medewerkers waardoor deze de beste zorg leveren. Het is elke dag opnieuw een mooie belevenis om bij cliënten thuis de best mogelijke ondersteuning te bieden en dit samen met collega’s te kunnen organiseren.